Skaffa pengar till ny idé

Skaffa pengar till ny idé - Hitta finansiering till er idé
Skaffa pengar till ny idé - Hitta finansiering till er idé

Det finns många vägar för dig att skaffa pengar till ny idé men även saker som ställer till det för dig i ditt sökande. En sådan sak kan vara språket. I dessa sammanhang pratar man ofta om finansiering.

För företag och föreningar i Gävleborg finns det stora chanser att finna finansiering. Många möjligheter gäller i hela landet men eftersom Gävleborg har mycket landsbygd lyfter vi särskilt finansieringsmöjligheter som riktar sig till företag på landsbygden.

Beroende på vad behovet är och i vilken fas företaget befinner sig i, finns det olika typer av finansieringar och stöd. Vi visar möjligheter som stöd, bidrag, gåvor, stipendier, lån och krediter samt olika typer av crowdfunding. Vi reserverar oss för ändringar av dessa tips över tid.

Alla tipsen för att skaffa pengar till ny idé finns samlade i en pdf-fil som du kan ladda ner.

Konkreta tips för dig som ska skaffa pengar till ny idé

Stöd och bidrag

Stöd och bidrag kan sökas hos följande organisationer.

Myndigheten för ungdoms och civilsamhällesfrågor, Kulturrådet, Sida, Svenska institutet, Stadsbidrag, Boverket, Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Region Gävleborg, NCF Klimatinitiativ, Jordbruksverket, Energimyndigheten, Tillväxtverket, EFS (Europeiska socialfonden), Global Grandt, Leader och ALMI Gävleborg.

Lån & Krediter

Exempel på hur du kan ordna med lån och krediter.

Garantia, Crowdlending, Lendify, Innovfin Enegy Demonstration Projects, Marginalen Bank, Entreprenörslånet för unga, Företagarna Finansiering, checkkredit, banklån, avbetalning, leasing, factoring, P2B-lån, ALMI, banker och CSN.

Gåvor & Stipendier

Förslag på hur du kan finna gåvor och stipendier.

Postkodstiftelsen, Skandias idéer för livet, Wallenbergstiftelserna, Industrifonden, Region Gävleborg, Länsstyrelsen Gävleborg, Arvsfonden, Stiftelsen Skapa, Ung Svensk Form, Skyltfonden, Kampradstiftelsen, Norrlandsfonden och Länsförsäkringar.

Andra typer av finansiering

Affärsänglar, låna från vänner och familj, låna utrustningen mot framtida gentjänster (Bootstrapping) och Crowdfunding.

Annat som kan bidra till bättre omsättning

Iconosquare, marknadsföring med Offerta, Jämställdhet ger tillväxt, Connect Sverige, Nyföretagarcentrum, Jordbruksverket, Prosper, Social Initiative och så kan du boka boka tid för gratis rådgivning hos oss på Coompanion.

Skaffa pengar till ny idé genom nätverk

Inkludera och Ashoka är nätverk du kan ha glädje av.

Projektfinansiering

Som avslutning bland tipsen finner du 10 bra att tänka på vid projektfinansiering.

Ladda ner

Skaffa pengar till ny idé som pdf

Mer utförligt text om alla tipsen inklusive länkar får du om du laddar ner pdf-filen.

För dig som är redo att dra igång företagandet rekommenderas ett besök på Verksamt.se

Translate »

Hitta nya samarbeten eller partners!

Nu lanserar vi nya Kompanjoner.se

Nya affärsidéer – Företag som söker kompetens – Samverkan mellan företag
Annonsera helt kostnadsfritt!