Gå ihop och vinn upphandlingar – så tjänar ni på företagssamverkan

Gå ihop och vinn upphandlingar - så tjänar ni på företagssamverkan

Små företag har ofta mindre chans att konkurrera mot stora aktörer i offentliga upphandlingar. Därför är det smart att gå ihop flera företag och samverka – för att kunna ta stora kontrakt och leverera större volymer!

I vår manual för företagssamverkan kan vi läsa att ni får en bredare kompetens och kan åta er större uppdrag genom att skapa ett samverkansföretag. Det kan också vara ett sätt att kunna lämna anbud på offentliga upphandlingar.

Vid offentliga upphandlingar krävs att anbud läggs av en juridisk person. Det innebär att en ensam enskild firma inte kan lämna anbud. Däremot kan en grupp enskilda företagare lämna anbud genom exempelvis en gemensamt ägd ekonomisk förening.

Oftast krävs lika mycket tid och arbete för en ansökan på 1 miljon som för en ansökan på 10 miljoner kronor. Här kan alltså finnas tydliga vinster att göra genom att skriva en gemensam ansökan! Detsamma gäller även vid till exempel ansökningar för EU-projekt.

Ta hjälp av oss! Boka in en kostnadsfri rådgivning med Coompanion i din region!

Sociala företag vann upphandling genom gemensamt säljbolag

I början på 2020 slöt Göteborgs Stad avtal för fruktkorgar med leverantören Social Trade. Avtalet är ett så kallat reserverat kontrakt och med det skapas fler jobb och bidrar till mindre utanförskap.

Läs mer

Mer om företagssamverkan

Vi har samlat olika positiva exempel på företag som samverkan och annan bra information för er som är intresserade av att komma igång med företagssamverkan.

Läs mer om företagssamverkan

Translate »

Hitta nya samarbeten eller partners!

Nu lanserar vi nya Kompanjoner.se

Nya affärsidéer – Företag som söker kompetens – Samverkan mellan företag
Annonsera helt kostnadsfritt!