Starta kooperativ förskola

starta kooperativ förskola

Är ni nyfikna på att starta kooperativ förskola? Coompanion har hjälpt människor att förverkliga sina idéer i många år. I vår kostnadsfria rådgivning hjälper vi er att komma igång och lyckas!

Har ni svårt att hitta rätt förskola till era barn? Eller saknas barnomsorg i området där ni bor? Att starta en kooperativ förskola tillsammans med andra kan vara ett bra alternativ! Det är också en chans att anpassa förskolan efter era gemensamma behov och önskemål.

personalkooperativet lustgården
Starta kooperativ förskola

”Redan från början vid valet av företagsform var det viktigt för oss att verksamheten
skulle drivas i demokratisk anda. Alla ska känna sig välkomna och betydelsefulla, oavsett vem man är”, säger personalen på förskolan och personalkooperativet Lustträdgården.

Läs mer om Lustträdgården

Funderar ni på att starta kooperativ förskola? Boka kostnadsfri rådgivning med oss!

Viktiga tillstånd och regler

Om man vill starta kooperativ förskola, skola eller fritidshem så måste verksamheten uppfylla vissa krav, till exempel när det gäller pedagogik, lokalerna eller livsmedelshantering.

Ta kontakt med er kommun för att få veta vad som gäller där ni bor. Självklart kan vi på Coompanion också hjälpa till att reda ut eventuella oklarheter!

Läs mer om olika tillstånd på Verksamt.se

Dags att starta kooperativ förskola? Ta hjälp av oss!

Coompanion hjälper alla som vill starta företag eller förening tillsammans! Vi har varit med och startat upp många av Göteborgsregionens kooperativa förskolor.

Hitta en tid som passar er i vår onlinebokning!

Vilken företagsform ska vi välja?

Ett bolag, en förening, en samfällighet, en stiftelse kan driva och starta pedagogisk verksamhet. Det finns fördelar och nackdelar med alla varianter.

Prata med oss, så hjälper vi er att hitta rätt form för er verksamhet.

Boka en kostnadsfri rådgivning med Coompanion!

Hur kan det vara kostnadsfritt?

Coompanion har i uppdrag från Tillväxtverket att hjälpa alla som vill starta kooperativ tillsammans. Därför är vår rådgivning helt kostnadsfri för er!

Translate »

Hitta nya samarbeten eller partners!

Nu lanserar vi nya Kompanjoner.se

Nya affärsidéer – Företag som söker kompetens – Samverkan mellan företag
Annonsera helt kostnadsfritt!