Tips för dig som vill anlägga en säker slinga på din ort

Hej Malin! Du har varit projektledare för Säkra Slingan i Vollsjö. Vad är det för projekt?

– Säkra Slingan är en promenad- och ridled som är cirka 9 kilometer lång runt omkring Vollsjö. Den kom till ur ett lokalt platsutvecklingsprojekt som Coompanion Skåne drev kallat Vision Vollsjö. Där diskuterade vi hur vi såg på vår bygd, framtiden, drömmar och visioner. Nu har vi anlagt slingan med finansiering av Leader sydöstra Skåne och Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling.

Vad har varit roligast med projektet?

– Det roligaste har varit att se hur slingan växt fram och vilket enormt stort behov den har mött. Det är många som använder den idag! Folk har verkligen samlats kring det här och det har stärkt bygemenskapen.

Vilka har varit utmaningarna?

– Utmaningarna har varit att det har varit många småsnuttar hit- och dit, vägar som ska korsas och så vidare. Dessutom är det många olika viljor som ska med på tåget.

Nu vill ni stötta andra att göra säkra slingor där de bor. Berätta mer!

– Ja, det har dykt upp många som är intresserade från andra byar runt om. De ser detta som ett gott exempel. Bland annat i Flyinge har man kommit ganska långt och vi ska stötta dem att komma vidare. Vi har dessutom samlat alla erfarenheter i en metodbok med många tips och trix. Den kan alla som vill ladda ner från vår hemsida. Det går också bra att kontakta oss på Coompanion Skåne för kostnadsfri rådgivning.   

Här kan du ladda ner metodboken:

“Säkra Slingan-metoden – Samlade erfarenheter från arbetet med Säkra Slingan i Vollsjö” (pdf)

Läs mer och se filmer om projektet här: 
coompanion.se/skane/sakra-slingan-i-vollsjo 


Translate »

Hitta nya samarbeten eller partners!

Nu lanserar vi nya Kompanjoner.se

Nya affärsidéer – Företag som söker kompetens – Samverkan mellan företag
Annonsera helt kostnadsfritt!