Så kommer ni igång med byturism!

Hos Coompanion Dalarna drivs just nu projektet Från Byhotell till Visit Village, som syftar till att få byar att utvecklas och blomstra med hjälp av besöksnäring. Det handlar om att lyfta fram det unika med varje by och skapa autentiska upplevelser. Nu har projektet tagit fram en guide för den som vill förbereda sin by för att bli en del av Visit Village!

Ett nytt sätt att semestra hållbart är på väg att växa fram i Sverige, med start i Dalarna. Det handlar om byturism; där gästen tar del av det som är unikt för varje by och lär sig om den lokala kulturen.

I en Visit Village-by kan man förvänta sig en frikostig gästfrihet, lokal mat samt att få uppleva natur, kultur och komma människorna som bor där nära. I en Visit Village-by hjälps man åt och rekommenderar varandra och varje gäst är allas gäst.

Vill du också bli en Visit Village-by?

Är du nyfiken på att veta mer? Vi har tagit fram en guide som du gärna får ta del av; Visit Village – ett nytt sätt att semestra hållbart (pdf).

Ta gärna kontakt med Coompanion i ditt område!

Projektet pågår 2023-09-01 – 2026-03-31, med finansiering från Europeiska Regionala Utvecklingsfonden och medfinansiering från Region Dalarna, Älvdalens kommun, Mora kommun, Leksands kommun, Rättviks kommun, Gagnef kommun, Falu kommun och Coompanion Dalarna. 

tillväxtverket
Translate »

Hitta nya samarbeten eller partners!

Nu lanserar vi nya Kompanjoner.se

Nya affärsidéer – Företag som söker kompetens – Samverkan mellan företag
Annonsera helt kostnadsfritt!