Program kooperativa veckan 2019

Demokratiskt styrda företag för människors gemensamma behov – det är kooperativ. Vecka 47  (18-24 november) sätter vi fokus på dessa företag – som ger människor makt över viktiga delar av livet – tillsammans.

 

Måndag 18 november

Borlänge

Utbildning: Hur fungerar en ekonomisk förening?

Samhället förändras och nya utmaningar står inför dörren. Vi ser fler och fler entreprenörer som vill bygga sitt entreprenörskap i värderingsstyrda företag och utveckla samverkansformer. Vi vill öka kunskapen om ekonomisk förening och hälsar dig därför välkommen till en givande utbildningsdag! För finansieringsrådgivare, företagsfrämjare, revisorer och näringslivsutvecklare.

Läs mer

 

Örebro

Frukostträff: Kvinna och kulturföretagare

Kvinnor, kulturare, kreatörer! Välkomna till en julinspirerad frukost med gott sällskap! Skapa nya samarbeten redan under frukosten. Och lär av andras framgångssagor och misstag! Målet är en enkel och mysig träff med andra kulturföretagare.

Läs mer

 

Östersund

Så utvecklar vi våra kooperativa företag

Hur utvecklar vi våra kooperativa företag vidare under kommande år. Samtal och workshop med Coompanion. Vi diskuterar hur den Regionala Utvecklingsstrategin kan revideras så att den kommande år kan bidra till att kooperativa företag vidare startas och utvecklas. Ingen föranmälan behövs!
Campus Östersund, Akademigatan 3 hus U, måndagen 18 november kl 17.00.

Kontakt vid frågor

 

Tisdag 19 november

Stockholm

ASF-dagen

Hur kan affärer med sociala företag (ASF) skapa ekonomisk och social hållbarhet samt minskat utanförskap? Välkommen till en halvdagskonferens om varför och hur näringslivet samt offentlig sektor kan och bör göra affärer med ASF (arbetsintegrerande sociala företag)!

Läs mer

 

Arvika

Frukostmöte med KoopSam

Ett frukostmöte om kooperativa företags förutsättningar och utmaningar i relation till kommunala utmaningar i kontexten av Värmlands-strategin. Vår gemensamma ingång är ”att hela Värmland ska leva”  – hur kan kooperativa företag bidra till det?

Läs mer

 

Malmö

SFI-dagen

För andra året i rad finns Coompanion Skåne på plats för att berätta hur vi kan stötta de som är nya i Sverige när det gäller företagsfrågor. SFI-dagen samlar flera hundra deltagare. På plats kommer även några deltagarna från Coompanion Skånes projekt Easy Business och som behärskar olika språk.

Läs mer

 

Malmö

Nya grepp i framtidens näringsliv

En ny typ av kooperation växer fram som drivs av att utmana det traditionella men fokus ligger alltjämt på att hitta lösningar på samhällsutmaningar. Kooperationen bidrar till utveckling av det demokratiska företagandet, samtidigt som den förnyar sig. Lyssna på våra inbjudna gäster som bidrar med kooperativa tankar och förnyelse!

Läs mer

 

Stockholm

Protecting Your Venture / Innovation 101

How do you protect your commercial interests when launching your startup? You have a ground-breaking business idea, an algorithm, a prototype, a blue-print, a creative business name, a slogan, a business process, a strategic alliance. What are some of the steps you can take to protect these? In this session you will learn tips on how to go about protecting and controlling your commercial interests when launching your startup, venture or cooperative.

Läs mer

 

Onsdag 20 november

Mora

Häng med oss till tre dalakooperativ!

Visste du att Dalarna har ett kooperativt företag som uppmärksammas på EU-nivå? Och att det i Sörsjön finns ett kooperativ som i 20 år drivit hemtjänst, barnomsorg, pub och restaurang och att Älvdalen har en kulturskatt som exporterats över hela världen? Följ med på en bussresa och upptäck dessa tre fantastiska dalakooperativ!

Läs mer

 

Älvdalen

Öppet hus på Iessn Til

Välkommen till Iessn tils second hand! Specialerbjudande varje dag under öppet hus. Ett evenemang under kooperativa veckan! 20-22 november.

Läs mer

 

Göteborg

Drop-in rådgivning för kooperativ

Coompanion finns på plats på den kostnadsfria rådgivningen på Yesbox – Göteborgs mötesplats för entreprenörer. Vi hjälper er att starta eller utveckla ert kooperativa företag!

Läs mer

 

Göteborg

Kooperationens roll i ett hållbart samhälle

HSB, Coop, Riksbyggen, Coompanion och OK bjuder in till en gratis mässa om kooperation och hur vi tillsammans bidrar till ett hållbart samhälle! Missa inte spännande seminarium, utställare och en rundtur i HSB Living Lab. Få gratis rådgivning i att starta eller driva kooperativ!

Läs mer

 

Torsby

Starta eget-kväll ihop med Coompanion

Detta är ett bra tillfälle för dig som har planer på att starta företag i musikbranschen (eller inom närliggande bransch) eller för dig som har startat företag och vill lära dig mer!

Läs mer

 

Torsdag 21 november

Norrtälje

Hållbarhetsdagen 2019 – möjligheterna med cirkulär ekonomi

Här är möjligheterna med cirkulär ekonomi! Hållbarhetsdagen arrangeras för andra året i rad! En inspirerande halvdag med fokus på hållbart entreprenörskap. I år lyfter vi ämnet cirkulär ekonomi.

Läs mer

 

Hagfors

Frukostmöte med KoopSam

Frukostmötet med dialog om kooperativa företags förutsättningar och utmaningar i relation till kommunala utmaningar i kontexten av Värmlandsstrategin. Vår gemensamma ingång är ”att hela Värmland ska leva” och frågeställningen – hur kan kooperativa företag bidra till det?

Läs mer

 

Jönköping

Öppet hus hos Coompanion

Välkommen till vårt Jönköpings-kontor för drop-in fika och samtal kring kooperativt- och socialt företagande!

Läs mer

 

Bagarmossen

Starta tillsammans! [Inspirationskväll]

Har du en idé inom kulturella och kreativa näringar som du vill förverkliga? Vill du skapa möjligheter att leva och växa utifrån ditt kreativa yrke? Funderar du på att starta företag / förening eller driva ett projekt inom kultur, konst, film, musik, litteratur, press, mode, reklam, audiovisuellt, fotografering, mm? Nu är det dags att förverkliga dina drömmar!

Läs mer

 

Järvsö

Lokalekonomidagarna 2019

Vad händer när en hel kommun, med alla dess verksamheter, ställer om sin konsumtion och sina investeringar till lokalt ägt och närproducerat? Vi lär av den engelska kommunen Preston som blivit världskända för sitt arbete med ”lokalt gemensamt välståndsbygge”. Vi får också höra svenska exempel på hur offentliga aktörer arbetar för att främja platsbundet och/eller socialt företagande. Välkommen till den 29e upplagan av Lokalekonomidagarna!

Läs mer

 

Lördag 23 november

Göteborg

Julmarknad med våra kooperativ

Göteborgs kooperativ och sociala företag tar plats på Yesbox julmarknad i Gamlestaden. Köp årets julklappar av de spännande entreprenörerna som varit i rådgivning hos Coompanion.

Läs mer