Starta tillsammans!

Dubbelt så roligt och hälften så svårt att starta företag tillsammans.
Hos Coompanion kan du bolla er affärsidé, roller, företagsform, kompanjonavtal och budget – kostnadsfritt.

Hälften så svårt – dubbelt så roligt

Många brukar säga att fördelarna med att starta tillsammans är att de kan dela på risker och arbetsinsats, att de får kollegor och ett större nätverk. Det blir helt enkelt ett mer robust företag. De flesta tycker också att det är roligare att fira framgångar tillsammans.

Självklart finns det risker med samarbete också, precis som med alla relationer. Lägg en bra grund genom att prata igenom de egna målen med samarbetet, vilken oro man känner och vad som är viktigt för var och en. Använd Coompanions rådgivning till detta och se till att skriva ett kompanjonavtal.

 

Fart och fokus genom rådgivning

Våra rådgivare ställer de frågor ni kanske inte vågar ställa till varandra. Syftet är att hitta gemensamt fokus och förstå varandras målsättningar. Ni får möjlighet att bolla er idé, roller, organisation, val av företagsform (ekonomisk förening eller aktiebolag?), skriva kompanjonavtal och göra en ekonomisk planering – till exempel. Och det är kostnadsfritt. Kom gärna tidigt – det räcker med att ni är minst två personer med en gemensam idé som ni vill undersöka – då kommer ni att fokusera på rätt saker från början.

Boka en tid hos ert närmsta Coompanion!

Sök och finn kompanjoner här! 

 

Därför driver vi kooperativ 

Coompanions medlemmar berättar

Checklistor för bästa samarbetet

 

Till checklistorna!

Kan vi göra det tillsammans?

I Sverige är det en självklarhet att vi som medborgare bestämmer vem som ska leda vårt land. Men varför fungerar det inte så i våra arbetsliv? Lär dig mer om ekonomisk demokrati i den här tankeväckande dokumentären.

Sanningar och myter om kooperativ

Frågor och svar