Handlar det om samarbete och partnerskap? Vi är företagsrådgivaren för alla som vill göra saker tillsammans. Här hittar ni våra tjänster som vi erbjuder genom Coompanion Mälardalen.

Kostnadsfri rådgivning

Har ni precis bestämt er, eller har ni kommit halvvägs i processen och behöver råd? Kontakta oss! Vi ser vi till att ni får träffa en rådgivare som kan hjälpa er med hela processen. Vi hjälper er med allt från att vässa en idé till budget, avtal och affärsplaner.

Läs mer här!


Socialt företagande

Coompanion hjälper till att starta upp sociala företag.

Läs mer här!


Landsbygdsutveckling

Coompanion vägleder i uppstart och drift av verksamheter som får landsbygden att leva. Fibernätsföreningar, Solcellsföreningar etc.

Läs mer här!

Läs mer om: Förstudie kooperativa servicelösningar, andelsägda solelsanläggningar


Projekt Servicelyftet (Landsbygdsutveckling)

Projekt Servicelyftet syftar till att utveckla metoder och konkreta planer, delvis med hjälp av ny teknik, för att behålla men också utveckla den lokala servicen på landsbygden.

Läs mer här


Projekt SFÖL och “Nu utvecklar vi det sociala företagandet”

I såväl Västmanland som Örebro län pågår projekt med mål att utveckla det sociala företagandet. Fokus på informations- och kunskapsspridning, seminarier och workshops om upphandlingar med social hänsyn, ett mer diversifierat näringsliv, effektmätning, affärsutveckling och samhällsutmaningsdrivna arenor.

Läs mer här!

Finansiering

Vi på Coompanion hjälper er att hitta finansieringsmöjligheter och alternativa lösningar.

Läs mer här!


Processledning och företagssamverkan

Ibland är det oslagbart att ta in folk utifrån. Vi kan processledning och hjälper er gärna med allt ifrån styrelseuppdrag, att leda workshops till att hålla i specifika uppdrag.

Om ni funderar på företagssamverkan i något slag, t.ex. att dela lokaler, marknadsföra er gemensamt eller ta hem affärer tillsammans så kan vi hjälpa er med att vara en oberoende part.

Läs mer här.


Utbildningar

Vi erbjuder kurser eller skräddarsydda utbildningar i styrelsearbete, ekonomi, socialt företagande, marknadsföring, arbetsgivaransvar mm.

Läs mer här!


Ägarskifte genom medarbetarövertagande

Sverige står inför en enorm utmaning. I mer än halva landet är ca 70 % av Sveriges företagare över 50 år och 35 % har redan passerat pensionsåldern. När inga köpare eller arvtagare finns som kan ta över riskerar lönsamma företag läggas ned. Hur kan innovativa kooperativa affärsmodeller, testade i omvärlden, förhindra att företagen pensioneras när ägaren gör det?

Läs mer här!

Translate »

Hitta nya samarbeten eller partners!

Nu lanserar vi nya Kompanjoner.se

Nya affärsidéer – Företag som söker kompetens – Samverkan mellan företag
Annonsera helt kostnadsfritt!