Hitta nya kunder till företaget

hitta nya kunder till företaget

Många brottas med att hitta nya kunder till företaget. Här har vi samlat några tips som kan hjälpa er att komma igång!

Vill ni har mer hjälp? Boka in helt kostnadsfri rådgivning med Coompanion om ni vill titta på er affärsidé, lönsamhet, samarbete, avtal, kommunikation eller något annat.

Skaffa bättre koll på era målgrupper

Det blir mycket enklare att bearbeta nya kunder om ni har bra koll på vilka målgrupper ni riktar er till. Istället för att använda ett allmänt budskap och rikta er väldigt brett i er marknadsföring kan ni bli mer effektiva.

Tänk igenom några grupper av människor som har ett behov som just er produkt eller tjänster fyller. När ni identifierat några kundgrupper (till exempel småbarnsföräldrar i lägenhet eller fiskeintresserade kvinnor i storstadsområde) kan ni fokusera på att nå dem i rätt kanal, med rätt typ av budskap.

Vi kan hjälpa er igenom processen. Boka en kostnadsfri rådgivning direkt på nätet!

Ge bort något gratis

Det är väldigt vanligt att företag ger bort en gåva eller någon annan fördel när någon handlar av dem. Något som skapar ytterligare värde för kunden kan göra dem mer benägna att köpa av er.

Att erbjuda något gratis i utbyte mot en e-postadress, till exempel en guide eller en mall, kan göra det lättare att bearbeta kunden mot ett köp längre fram.

Det kan också vara rabattkuponger på nästa köp, en gratis rådgivningstimme inom ert expertområde eller tillbehör till produkten ni säljer.

Stjäl idéer från andra

Varför inte titta på vad era konkurrenter eller andra framgångsrika företag i samma bransch gör? De kanske har hittat en riktigt bra kanal att annonsera i eller deltar i vissa evenemang som ger dem kunder inom rätt segment.

Men var inte rädda för att vara annorlunda! Om många inom samma bransch gör likadant kommer ni säkert att sticka ut och få mer uppmärksamhet om ni gör precis tvärtom.

Håll en föreläsning

Ni är experter inom ert område! Det finns säkert intressanta delar av det ni gör som andra skulle vilja lära sig mer om. En föreläsning är ett bra sätt att få uppmärksamhet av potentiella kunder, särskilt om ni kan hitta grupper som är intresserade av frågor inom ert affärsområde.

Kontakta lokala eller regionala föreningar eller branschorganisationer som ni tror skulle kunna vara rätt för er. Många är säkert glada över att ge er några minuter på nästa medlemsträff.

Samarbeta med andra företag

Vi på Coompanion säger alltid att det är roligare tillsammans. Och det stämmer! Dessutom är samarbete med andra företag ett bra sätt att öka sitt nätverk och hitta nya kunder.

Ni kan till exempel erbjuda en rabatt till kunder som köper era tjänster via er samverkanspartner. Eller ge det andra företaget provision på alla kunder som de hänvisar till er. Hitta någon med en affärsidé som kompletterar er!

När man samverkar är det bra att skriva ett samverkansavtal. Det hjälper vi er gärna med! Boka en kostnadsfri rådgivning direkt på nätet.

Ha en riktigt bra hemsida

Idag är många vana vid att söka runt på nätet innan de gör en beställning. Med en enkel, men effektiv, hemsida kan ni lättare nå kunder som kanske inte skulle hittat er tidigare.

Se till att hemsidan gör det lätt att ringa, mejla eller kontakta er via sociala medier.

Läs på om sökmotoroptimering och tänk igenom vad era potentiella kunder söker efter på internet. Vilka fraser använder de och vad kan ni skapa för innehåll som kommer att göra att de klickar på just er länk.

Läs mer om våra kommunkationtjänster, som ni kan kombinera med vår kostnadsfria rådgivning.

Ta hjälp av Coompanion

Vi har över 30 års erfarenhet av att stötta och utveckla företag i hela Göteborgsregionen. Vår rådgivning är dessutom helt kostnadsfri – tack vare finansiering från Tillväxtverket.

Läs mer och boka en tid online.

Translate »

Hitta nya samarbeten eller partners!

Nu lanserar vi nya Kompanjoner.se

Nya affärsidéer – Företag som söker kompetens – Samverkan mellan företag
Annonsera helt kostnadsfritt!