Det läkande berättandet

I vår värld finns lika många livsöden som människor. Samtidigt ser vi att det finns många röster som inte hörs i samhället och dystra rapporter visar att läs- och skrivkunnigheten sjunker i skolan.

Maria Redström Norrman arbetar som redaktör och skrivkonsult i sin verksamhet Nära Berättelser. Genom sin skrivcoachning, utvecklar och redigerar Maria manus tillsammans med såväl befintliga som debuterande författare runt om i Sverige.

I sin verksamhet vill Maria stötta andra i processen att få fram sina personliga berättelser och att inspirera och ge verktyg som uppmuntrar till skrivande. Att kunna uttrycka en historia kan vara en faktor som gör att man känner sig mer delaktig i samhället och för Maria är det viktigt att hjälpa människor att tro på sin egen förmåga, där skrivandet också kan vara en del av en läkande process.

Marias främsta förmåga är att lyssna, att lyfta och engagera andra och att skapa trygghet för de hon jobbar med oavsett om det är elever i skolan, etablerade författare eller debutanter. Hon har länge haft en längtan efter att arbeta mer med barn och unga och tog kontakt med Coompanion för att bolla en ny affärsidé. Under hösten 2020 fick Maria möjligheten att delta i Coompanion Hallands affärsutvecklingsprogram Impact Business Loop.

”Det var ett jättebra upplägg där man under en intensiv period fick möjlighet att sätta fullt fokus på sin verksamhet. En stor fördel var att vi arbetade både med de affärsmässiga delarna, men också mjukare värden som vår personliga drivkraft, vår vision och värdegrund. Jag fick massor med ny kunskap och kunde bolla allt från lämpliga kontakter till hur man kan ta nästa steg i sin verksamhet. Tillsammans med Coompanions affärsutvecklare fick jag hjälp att mejsla ut nya koncept”, berättar Maria.

Efter programmet har Maria valt att kliva in i Coompanions inkubator som huserar i lokalerna till Impact House Halland med säte i Varberg. Här har hon möjlighet att få fortsatt stöd och hjälp i sin utveckling av verksamheten samtidigt som hon kan fortsätta att utveckla sina nätverk. Idag sker det mesta av stödet digitalt, men hon längtar tills det blir möjligt att träffas mer fysiskt igen.

”Det känns fantastiskt att få vara i en miljö med andra människor som också drivs av att göra bra saker för sin omvärld och som vill bidra till en positiv samhällsförändring. Det är lyxigt att få vara i ett sammanhang där det är nära till andra och enkelt att få hjälp”, betonar Maria.

Marias största utmaning just nu är att kunna arbeta långsiktigt och att samtidigt vara här och nu. Hon försöker hitta en balans mellan sin stora ambition och passion och vad som är praktiskt möjligt att hinna med som enmansföretagare.

”Just nu längtar jag efter att få sjösätta och testa mitt koncept Det Halländska Berättelseuppropet. Jag vill ge mig ut bland barn och unga och tillsammans med skolan få möjlighet att inspirera och uppmuntra barn att dela med sig av sina berättelser. Jag vill också fokusera ännu mer på det läkande berättandet där författare ges möjlighet att få äga sin historia. Där människor genom orden får möjlighet att hitta den egna kraften i berättelsen.”

Här kan du få kontakt med Maria:

www.redstromnorrman.se

Translate »

Hitta nya samarbeten eller partners!

Nu lanserar vi nya Kompanjoner.se

Nya affärsidéer – Företag som söker kompetens – Samverkan mellan företag
Annonsera helt kostnadsfritt!