Studiecirkel ska leta berättelser från biosfären

13 april startar Berättelser från biosfären, en digital studiecirkel om konsten att kommunicera. Studiecirkeln och äger rum under våren och sommaren och vänder sig till alla som brinner för berättandets konst. Studiecirkeln är en del av vårt projekt ”Tillsammans för Biosfärområde Vombsjösänkan”.

Studiecirkeln Berättelser från biosfären pågår under åtta tisdagar 13 april – 16 juni 2021. Träffarna sker, som det ser ut i skrivande stund, endast i digital form men mycket av det praktiska arbetet äger rum i fält i mindre grupper. På internationella biosfärdagen den 2 juni görs en gemensam utflykt i området.

— Det finns många som är bra på att skriva journalistiska texter, fotografera för utställningar eller filma för sociala medier. Här finns en chans att använda de kunskaperna för att berätta om ett angeläget ämne, nämligen hur vi kan stärka områdets utveckling på ett hållbart sätt, säger Kaj Svensson, kursansvarig för studiecirkeln som arrangeras gemensamt av Tillsammans för Biosfärområde Vombsjösänkan och ABF Österlen.

Upplägg

Studiecirkeln inleds med en introduktion till området och biosfärkandidaturen. Därefter delar vi kunskap och inspiration kring berättandets konst och börjar skissa på vad vi skulle vilja producera. Cirkelns avslutande del är att arbeta praktiskt med att till exempel skriva reportage, göra film eller sätta ihop en fotografisk utställning.

Produktionerna kan handla om allt från det övergripande temat människan i biosfären till ett mycket litet och kanske helt okänt ämne. En tanke och förhoppning är att det vi skapar ska kunna användas för att sprida kännedom om Sverige allra första biosfärfestival som äger rum området i september.

Datum

  • Introduktion: tisdag 13 april och tisdag 27 april
  • Planering: tisdag 4 maj, tisdag 11 maj, tisdag 18 maj            
  • Produktion och presentation: tisdag 25 maj, tisdag 2 juni, tisdag 16 juni

Anmälan

Anmäl dig senast tisdag 6 april 2021

Translate »

Hitta nya samarbeten eller partners!

Nu lanserar vi nya Kompanjoner.se

Nya affärsidéer – Företag som söker kompetens – Samverkan mellan företag
Annonsera helt kostnadsfritt!