Vill du bli grön entreprenör? - Coompanion

Vill du bli grön entreprenör?

Stadsbruk Roslagen är en inkubator med fokus på odling och grönt entreprenörskap. Målet med inkubatorprogrammet är att främja och underlätta nystartade företags väg mot tillväxt och lönsamhet. På lång sikt ska stadsbruket skapa både ekologiska, ekonomiska och sociala effekter i och kring staden – i form av arbetstillfällen, lokalproducerad mat, förhöjd livskvalitet, gröna mötesplatser och bidrag till integration. 

Inkubatorsprogrammet 2022

Genom inkubatorprogrammet i Stadsbruk Roslagen får du en möjlighet att odla kommersiellt enligt ekologiska principer. Under 2022 kommer programmet att vara webbbaserat, uppdelat i moduler där teori blandas med praktik, och genomföras i samarbete med Botildenborg (grundaren till konceptet Stadsbruk) i Malmö.

Programmet startar den 1 februari och pågår till maj 2022 och samkörs med städerna Malmö och Göteborg. (Tider och datum kan komma att justeras vid oförutsedda omständigheter). Utbildningen sker på engelska. Varje deltagare får tillgång till en testbädd vid Färsna Gård, Norrtälje (under hela 2022) för att praktisera sina nyvunna kunskaper.

Deltagarna kommer att odla sida vid sida med föregående års deltagare/entreprenörer. Varje deltagare kommer därför att ha bästa möjliga förutsättning och utbildning kring stadsbruk, odling och sitt framtida entreprenörskap. 

Antagning

Antagningen till 2022 års inkubatorprogram är öppen mellan 1 okt till 31 dec 2021. Urvalet kommer ske selektivt där ambition, vision och erfarenhet väger in (även om erfarenhet inte är något krav).

Vi söker både aktörer som är erfarna odlare och/eller företagare och de med mindre erfarenhet. Det gemensamma ska vara passion, att man delvis vill livnära sig på odling och att man vill stötta och bidra till lokalt och ekologiskt odlande.

Låter det kul och intressant?

Vill du vara med och möta dagens och framtidens utmaningar inom grön matproduktion och försörjning? Kom till våra två olika informationsträffar!

1) Information ”Inkubatorprogrammet”, webbaserat i samarbete med Botildenborg. Vidare information om tid ges vid anmält intresse.

2) Information ”Testbädd” Stadsbruk Roslagen, webbaserat/fysiskt. Vidare information om tid/plats ges vid anmält intresse.

Pris för att delta i inkubatorprogrammet är 25.000 kr exkl moms. Det inkluderar utbildning i inkubatorprogrammet samt testbädd vid Färsna gård i Norrtälje.

Anmäl intresse till pascal.letter@coompanion.com.

Projektledare: Pascal Letter

079 334 08 68
pascal.letter@coompanion.com

Projektägare: Coompanion Roslagen & Norrort. Läs mer om projektet.

Translate »