Stipendium delas ut till social hållbar verksamhet som byggt upp en trygg ekonomi

Har ni lyckats skapa en ekonomisk och social hållbar verksamhet?

Sparbanksstiftelsen Första tillsammans med Mikrofonden Väst delar ut stipendium till en verksamhet som byggt upp en trygg ekonomi. Kanske har ni lyckats öka och bygga upp ett sparkapital samtidigt som ni skapar samhällsnytta, eller involverat era medlemmar kring att skapa en ekonomiskt hållbar verksamhet på sikt.

Bakgrund till Stipendiet

En välskött verksamhet skapar ett överskott. Ett överskott är viktigt för att skapa stabilitet, trygghet och möjligheter. Vi vill uppmärksamma de organisationer som gjort insatser som lett till ökad ekonomisk hållbarhet och stabilitet i verksamheten. Verksamheter som bidrar till samhällsnytta är guld värda – och vi vill lyfta upp dessa verksamheter som visar på hållbarhet i båda led. Ju mer hållbar och ekonomiskt stark denna sektor blir – ju mer samhällsnytta skapas på sikt.

Vilka kan söka?

Samhällsentreprenörer, sociala företag, föreningar, stiftelser, byalag, verksamheter och projekt som verkar inom social ekonomi och lokal utveckling är välkomna att söka stipendiet. Verksamheten ska vara verksam inom västsverige.

Stipendiepris:

  • 10.000 SEK
  • 6 kostnadsfria konsulttimmar i affärsutveckling från Coompanion
  • Diplom

Jury:

I juryn ingår representant från Sparbanksstiftelsen Första, Mikrofonden, Coompanion och Business Region Göteborg.

Sista ansökningsdag: 28 maj
Obs: endast verksamheter verksamma inom Västsverige kan ansöka.

ANSÖK HÄR!

Translate »

Hitta nya samarbeten eller partners!

Nu lanserar vi nya Kompanjoner.se

Nya affärsidéer – Företag som söker kompetens – Samverkan mellan företag
Annonsera helt kostnadsfritt!