De vann årets pris för kooperativ utveckling

Nätverket Värmländsk Kooperation vinner Svensk Kooperations pris för kooperativ
utveckling. Ett hinder för kooperativ utveckling är den utbredda okunskapen. Nu får Värmländsk Kooperation pris för sitt idoga och förtjänstfulla arbete med att lyfta och informera om den kooperativa företagsformen i Värmland.

Genom regional samverkan och konkreta gemensamma aktiviteter synliggör Värmländsk Kooperation betydelsen av kooperation för politiker, opinionsbildare och unga, och för detta tilldelas de Svensk Kooperations pris för kooperativ utveckling år 2023.

– Ett hinder för kooperativ utveckling är den utbredda okunskapen. Värmländsk Kooperation visar att regional organisering skapar kraft och kommunikativt genomslag. Särskilt förtjänstfullt är deras arbete att ge unga människor kunskap om kooperation, vilket görs bland annat genom samarbete med Ung Företagsamhet, säger Anders Dahlquist-Sjöberg, ordförande i Svensk Kooperation.

Värmländsk Kooperation är ett nätverk för regional kooperativ utveckling. I nätverket deltar många av de stora kooperativa och ömsesidiga företag som är verksamma i Värmland, så som HSB Värmland, Folksam, LRF Värmland, Riksbyggen, Länsförsäkringar Värmland, Fonus, Coompanion Värmland, Coop Värmland och OK Värmland.

– Värmländsk Kooperation är väldigt stolta över att ta emot detta pris, det motiverar oss att fortsätta kämpa för kooperation även i framtiden, säger Stefan Särnehed, ordförande i Värmländsk Kooperation.

Svensk Kooperations pris för kooperativ utveckling delas ut till en insats som främjar den kooperativa utvecklingen i Sverige. Svensk Kooperation vill genom priset uppmärksamma de initiativ som görs runt om i landet som utvecklar det kooperativa och ömsesidiga företagandet och utgör goda, inspirerande exempel. Tidigare års vinnare är SLU:s kooperationskurs, Mikrofonden och Norra Skog.

Här kan du läsa mer om kooperation

Translate »

Hitta nya samarbeten eller partners!

Nu lanserar vi nya Kompanjoner.se

Nya affärsidéer – Företag som söker kompetens – Samverkan mellan företag
Annonsera helt kostnadsfritt!