IMPACT LUNCH: Ät lokalt, Tänk Globalt

Vårt samhälle står inför en gigantisk global utmaning: att ställa om till en långsiktigt hållbar värld som håller sig inom planetens gränser. Här fyller livsmedelssektorn en viktig funktion. Maten står idag för en stor miljöpåverkan och därför finns det också stora möjligheter för branschen att bidra till en positiv förändring.

Här i Halland bubblar det av en mängd härliga initiativ. Coompanion träffar många människor med affärsidéer som kan förbättra samhället på ett positivt sätt. Många personer drömmer om att byta bransch eller byta livsstil och ofta kan det handla om att börja odla och producera livsmedel på ett mer hållbart sätt.

Under dagens lunchwebbinarium kommer vi att samtala kring ämnet hållbarhet och mat, tillsammans med Anna Marxén från Vinbaren Deilig i Varberg och Anna Maria Spaniol som är verksamhetsledare för projektet Hallands Matgille. Hallands Matgillets mission är att den halländska livsmedelssektorn skall producera god klimatsmart mat som bidrar till en bättre miljö och fler konkurrenskraftiga företag. Hallands Matgille har varit igång sedan januari 2018 och stöttat livsmedelsförädlande verksamheter att utvecklas i en mer hållbar riktning. Nu satsar man vidare med flera spännande aktiviteter på agendan.

Dagens webbinarium riktar sig till dig som har en dröm kopplat till mat, odling eller förädling, men också till alla er som redan arbetar med mat och vill få inspiration och ny kunskap kring konkret hållbarhetsarbete. Hållbar matproduktion berör alla delar av samhället så du som arbetar inom en offentlig organisation, inom den ideella sektorn eller med utbildning och forskning skall känna dig välkommen.

HÄR TAR DU DEL AV SÄNDNINGEN!

* Webbinariet sänd digitalt LIVE mellan 14.00-15.00 och är en del av Varbergs Kommuns satsning Varberg For Future där man lyfter frågor som hållbar destinationsutveckling och hållbar mobilitet.

Du hittar hela programmet till Varberg for Future HÄR.

Datum

10 jun 2021
Expired!

Tid

14:00 - 15:00

Lokal tid

  • Tidszon: America/New_York
  • Datum: 10 jun 2021
  • Tid 08:00 - 09:00

Kostnad

Kostnadsfritt

Platser

Online
Kategori
Coompanion Halland

Arrangör

Coompanion Halland
Telefon
0731-543366
E-post
halland@coompanion.se
Webbplats
https://www.coompanion.se/halland

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »

Hitta nya samarbeten eller partners!

Nu lanserar vi nya Kompanjoner.se

Nya affärsidéer – Företag som söker kompetens – Samverkan mellan företag
Annonsera helt kostnadsfritt!