IMPACT LUNCH – Att bygga och bo hållbart!

Att det är brist på bostäder i Sverige har nog inte undgått någon. i 255 av landets 290 kommuner råder det idag brist på bostäder och det är många som drabbas av ständigt ökande bopriser. Många bostadsmiljöer kan upplevas som likriktade och ofta saknas det nytänkande och innovation. En annan stor utmaning är att både nybyggda bostads- som hyresrätter är ekonomiskt svåråtkomliga för stora grupper i samhället som till exempel unga, nyanlända, seniorer och ensamstående kvinnor.

Vad finns det då för möjligheter till att bygga ett mer socialt, ekonomiskt och miljömässigt hållbart samhälle med en större mångfald på bostadsmarknaden? Byggemenskaper kan vara ett sätt att skapa både mer attraktiva städer och en mer levande landsbygd. Coompanion har länge mött och gett stöd till grupper som vill skapa lösningar på behov av bostäder och lokaler och bidrar nu till att lyfta och stötta utvecklingen av det nya sociala, kooperativa byggandet som växer fram runt om i landet.

Under dagens webbinarium får ni träffa Ingrid Westerfors från Coompanion Göteborg. Ingrid har arbetat med att stötta byggemenskaper och varit projektledare inom projektet Divercity där över 20 organisationer samverkat för att bana väg för fler byggemenskaper i Sverige. Ingrid kommer att berätta lite om projektet och bjuda inspiration och kunskap och konkreta tips när man som grupp vill bygga och bo tillsammans.

Lunchwebbinariumet kommer också att ge dig en inblick i vilka möjligheter som finns att starta en egen byggemenskap bland annat kopplat till finansiering, organisering och stöd, men också insikt kring de utmaningar som man kan behöva känna till.

Webbinariumet vänder sig till dig som drömmer om att bygga och bo mer hållbart tillsammans med andra, men också till dig som arbetar i offentliga organisationer med hållbarhet, finansiering, mark och byggfrågor, att skapa attraktiva städer och för att främja en mer levande landsbygd.

Anmäl dig HÄR

* Webbinariet och workshopen hålls digitalt och erbjuds som en del i Coompanion Hallands inkubator Impact Academy med stöd från Europeiska Regionala Utvecklingsfonden, Tillväxtverket och Region Halland. Under ett antal tillfällen bjuds du in till en aktiviteter där vi under avslappnande former bjuder på ny kunskap inom olika områden som kan hjälpa dig i ditt entreprenörskap.

Datum

21 maj 2021
Expired!

Tid

12:15 - 13:00

Lokal tid

  • Tidszon: America/New_York
  • Datum: 21 maj 2021
  • Tid 06:15 - 07:00

Platser

Online
Kategori
Coompanion Halland

Arrangör

Coompanion Halland
Telefon
0731-543366
E-post
halland@coompanion.se
Webbplats
https://www.coompanion.se/halland

Ett svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »

Hitta nya samarbeten eller partners!

Nu lanserar vi nya Kompanjoner.se

Nya affärsidéer – Företag som söker kompetens – Samverkan mellan företag
Annonsera helt kostnadsfritt!