Seminarium: Hybridfinansiering

När kapitalet krokar arm för ökad Impact

Nu är det äntligen dags för nästa seminarium i Coompanions satsning på att höja kunskapen och kompetensen kring social finansiering. Tillsammans med dig vill vi utveckla den sociala finansieringskartan i Halland och bli ännu bättre på att stötta och rikta resurser till de företag som vill och har möjlighet lösa några av samhällets viktigaste utmaningar.

Intresset för Impact investeringar är stor och marknaden för social finansiering är under en stark utveckling, men kunskapsnivån och ekosystemet som är kopplat till social finansiering ser fortfarande olika ut; både internationellt, nationellt och regionalt.

Sociala företag och Impact företag möter ofta svårigheter när de befinner sig i ett tidigt utvecklingsskede där finansiering och riskdelning är viktigt, men också svårt att uppnå. Är det så att vi behöver nya samverkansformer som främjar samarbete mellan finansiärer, investerare, offentliga myndigheter och företagsstödjande aktörer?

Det här kommer du få med dig från dagen:

  • Exempel på hur man bygger en framgångsrik finansieringsmodell och vad Hybridfinansiering är.
  • Kunskap och inspiration från relevanta case där man har arbetat med Hybridfinansiering.
  • Möjlighet att skapa nya kontakter och nya samarbeten.

Vad?

Under dagen kommer vi att fördjupa oss i ämnet Hybridfinansiering. Hybridfinansiering är en lapptäcksartad form för finansiering där olika sorters finansiering kan skapa stora möjligheter för sociala företag och Impactföretag att utveckla sin verksamhet och skala upp sin affärsmodell.

Sociala företag och Impactföretag är verksamheter som utvecklar innovativa metoder, modeller och praxis för att lösa samhällsutmaningar på ett entreprenöriellt sätt. På så sätt leder man utvecklingen mot en mer inkluderande, socialt rättvis och miljömässigt hållbar ekonomisk utveckling.

För vem?

Seminariet vänder sig till dig som jobbar inom finanssektorn, som investerare, som företagsstödjande aktör, inom akademi eller med finansiering inom offentlig och/eller idéburen sektor.

Hur?

Detta är ett digitalt och fysiskt event. De fysiska platserna är begränsade så passa på att boka din plats så fort som möjligt. Meddela via anmälningsformuläret om du vill delta i en gemensam lunch kl 12.00 efter seminariets slut.

FYSISK MEDVERKAN

8.30-9.00 Frukostmingel

9.00-9.10 Hej och välkommen

9.10-9.25 Vad är Hybridfinansiering? Roger Filipsson från Coompanion Västerbotten

9.25-9.40 Hybridfinansiering som modell för lokal utveckling. Maria Bergstén berättar om Mötesplats Stökke

9.40-10.00 Crowdfunding, ett viktigt verktyg för en framgångsrik finansieringsmodell. Lisa Perby presenterar hur man arbetat med att resa kapital för företaget Monthly Cup

10.00-10.10 PAUS

10.10-10.30 Investeringar, mikrolån och garantier. Tinna Harling berättar hur kapitalet kan kroka arm för ökad Impact.

10.30-11.00 Hur kan vi tillsammans utveckla den sociala finansieringskartan? Samtal och dialog med Ylva Lundkvist Fridh (Verksamhetsledare Mikrofonden), Maria Flock Åhlander (Verksamhetsledare Ekobanken), Filip Olsok (Partneransvarig Impact Invest) och Roger Filipsson (Verksamhetsledare Coompanion Västerbotten)

11.00-11.10 PAUS

11.10-11.50 Alla pratar om Impact Investing. Internationell utblick med Markus Freiburg (Grundare och verksamhetsledare FASE- financing agency for social entrepreneurship)

11.50-12.00 Tack och hej. Vad blir nästa steg?

12.00-13.00 Möjlighet att delta vid en gemensam lunch

DIGITAL MEDVERKAN

För dig som vill vara med digitalt så ses vi i det digitala rummet mellan 9.00-12.00.

Mer information och länk skickas ut dagen innan.

Det är kostnadsfritt att delta!


Frågor besvaras av:

Lina Borghardt (lina.borghardt@coompanion.se eller 0731-543366)

Jenny Frick (jenny.frick@coompanion.se eller 0703-116516)

Varmt välkommen!


Coompanion arbetar aktivt med att främja ett entreprenörskap som bygger på samverkan, kooperation och samhällsnytta. I vårt arbete träffar vi en mängd företag och idébärare som oberoende av organisationsform och bransch driver sina verksamheter med fokus på att skapa en positiv påverkan på samhället på olika sätt. Seminariet arrangeras i samarbete med Almi Halland och Potential VBG och med stöd från Europeiska Regionala utvecklingsfonden, Tillväxtverket och region Halland.

Datum

13 maj 2022
Expired!

Tid

09:00 - 13:00

Lokal tid

  • Tidszon: America/New_York
  • Datum: 13 maj 2022
  • Tid 03:00 - 07:00

Platser

Impact House Halland

Platser 2

Online
Coompanion Halland

Arrangör

Coompanion Halland
Telefon
0731-543366
E-post
halland@coompanion.se
Webbplats
https://www.coompanion.se/halland

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »

Hitta nya samarbeten eller partners!

Nu lanserar vi nya Kompanjoner.se

Nya affärsidéer – Företag som söker kompetens – Samverkan mellan företag
Annonsera helt kostnadsfritt!