Seminarium: Impact Investment

OBS! NYTT DATUM

Välkommen på det första av en rad seminarier i Coompanions satsning på att höja kunskapen och kompetensen kring social finansiering. I samverkan med Almi Halland och Potential VBG bjuder vi in dig till detta tillfälle då vi har fokus på Impact Investeringar. Tillsammans med dig vill vi utveckla den sociala finansieringskartan i Halland och bli ännu bättre på att stötta och rikta resurser till de företag som vill och har möjlighet lösa några av samhällets viktigaste utmaningar.

Under eftermiddagen kommer vi tillsammans med Jenny Carenco från The Swedish National Advisory Board for Impact Investing och Jessica Nauckhoff från Sätila Impact Investment att reda ut begreppen och få en stor dos av ny kunskap och inspiration. Det kommer också att finnas tid för frågor och funderingar. Skriv gärna redan i anmälningsformuläret om det är något specifikt du önskar få belyst.

Det här kommer du att få med dig från dagen:

  • Vad är Impact och hur gör man en impact investering
  • Hur skiljer sig en impact investering från andra typer av ansvarsfulla och hållbara investeringar?
  • Kunskap kring värdefulla metoder och verktyg att använda i arbetet med att bedöma, mäta och kommunicera impact.
  • Praktisk förankring genom studier av relevanta case
  • Möjlighet att skapa nya kontakter och nya samarbeten

Vad?

Impact Investing kallas ibland för ”påverkansinvesteringar” och tar sin utgångspunkt i den sociala eller miljömässiga utmaning som en organisation löser med sin affärsidé. Det handlar om att vid sidan av finansiell avkastning aktivt bidra till positiv och mätbar social och/eller miljömässig nytta. Idéen med påverkansinvesteringar är inget nytt, men intresset för den här typen av investeringar har ökat starkt de senaste åren.

För vem?

Seminariet vänder sig till dig som jobbar inom finanssektorn, som investerare, som företagsstödjande aktör eller med finansiering inom offentlig och/eller idéburen sektor.

Hur?

Detta är ett digitalt och fysiskt event. De fysiska platserna är begränsade så passa på att boka din plats så fort som möjligt. Meddela via anmälningsformuläret om du vill delta i en gemensam lunch kl 12.00 innan vi startar.

Det är kostnadsfritt att delta!

ANMÄL DIG HÄR senast 21 februari 2022.


Frågor besvaras av:

Lina Borghardt (lina.borghardt@coompanion.se eller 0731-543366)

Jenny Frick (jenny.frick@coompanion.se eller 0703-116516)

Varmt välkommen!


Coompanion Halland arbetar aktivt med att främja ett entreprenörskap som bygger på samverkan, kooperation och samhällsnytta. I vårt arbete träffar vi en mängd företag och idébärare som oberoende av organisationsform och bransch driver sina verksamheter med fokus på att skapa en positiv påverkan på samhället på olika sätt. Seminariet arrangeras i samarbete med Almi Halland och Potential VBG och med stöd från Europeiska Regionala utvecklingsfonden, Tillväxtverket och region Halland.

Datum

10 mar 2022
Expired!

Tid

12:00 - 16:00

Lokal tid

  • Tidszon: America/New_York
  • Datum: 10 mar 2022
  • Tid 06:00 - 10:00

Platser

Impact House Halland
Coompanion Halland

Arrangör

Coompanion Halland
Telefon
0731-543366
E-post
halland@coompanion.se
Webbplats
https://www.coompanion.se/halland

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »

Hitta nya samarbeten eller partners!

Nu lanserar vi nya Kompanjoner.se

Nya affärsidéer – Företag som söker kompetens – Samverkan mellan företag
Annonsera helt kostnadsfritt!