Dags att bry sig

Välkommen till seminariet: Dags att bry sig – Så kan civilsamhället och den idéburna sektorn lyfta Sverige! med författaren Sophie Nachemson-Ekwall.

I DALARNA BILDADES 2009 Föreningen Social ekonomi av ett antal större länsorganisationer inom den ideella sektorn och idéburna organisationer. Syftet var att dela erfarenheter inom området social ekonomi och synliggöra organisationernas aktivitet och mervärde för samhället samt vara en gemensam röst mot Region Dalarna. 

NU HAR FÖRENINGEN Social ekonomi i Dalarna tillsammans med Coompanion och Region Dalarna bjudit in Sophie Nachemson-Ekwall att föreläsa om sin nya bok – Dags att bry sig. Författaren menar att i formandet av vad som beskrivs som ett förnyat samhällskontrakt i välfärden kan den tredje sektorn spela en ny roll. Att som jämbördig part vi sidan av näringslivet och offentlig sektor och skapa en mångfald av möjliga lösningar på dagens och framtidens samhällsutmaningar. 

En panel med representanter från organisationer, föreningar och offentlig sektor kommer att delta och reflektera kring ämnet samt hur den tredje sektorn kan bli en tydligare part till offentlig sektor och samarbete med näringslivet. 

Varmt välkommen att delta i detta seminarium! 

Plats: Dalarnas Idrottsförbund, Pelle Bergs Backe 3, Falun 

Tid: Onsdag den 20 oktober kl 17.00-19.00 

Anmälan senast 13 oktober till bengt.sundgren@coompanion.se

Enklare förtäring serveras. Anmäl speciella önskemål om kost! 


FÖR ATT LÖSA dagens komplexa samhällsutmaningar behövs ett helt nytt engagemang från samhällets tre sektorer. För den tredje sektorn, med dess blandning av organisationer, erbjuder det en uppsjö av möjligheter att delta i en utveckling som är socialt hållbar, inkluderande och innovativ. Den tredje sektorn behöver samla ihop sig och bli en starkare röst på ett helt annat sätt än tidigare. 

FÖRFATTAREN Sophie Nachemson-Ekwall är prisbelönt ekonomijournalist och doktor i företagsekonomi. Hon har skrivit böcker om värdet av en mångfald av ägarmodeller. Nu utmanar hon sig själv och oss genom att lyfta fram betydelsen av att den tredje sektorn samlar ihop sig och blir en stark röst på ett helt annat sätt än tidigare. 

Taggar:

Datum

20 okt 2021
Expired!

Tid

17:00

Lokal tid

  • Tidszon: Europe/Stockholm
  • Datum: 20 okt 2021
  • Tid 17:00
Kategori

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »

Hitta nya samarbeten eller partners!

Nu lanserar vi nya Kompanjoner.se

Nya affärsidéer – Företag som söker kompetens – Samverkan mellan företag
Annonsera helt kostnadsfritt!