Två webbinarier kring socialt ansvarsfull upphandling!

Att hitta nya och innovativa sätt att utveckla framgångsrika välfärdslösningar på komplexa samhällsproblem är en viktig uppgift för kommuner och regioner. En del i det arbetet är samverkan med sociala företag och idéburna organisationer. 

Upphandlingsdialog Dalarna (UDD) har under våren skickat ut en enkät om hur det offentliga i Dalarna jobbar med social hållbarhet i upphandling. Enkätundersökningen visar både ett stort intresse och ett stort behov av kunskap kring socialt ansvarsfull upphandling. Därför har vi satt ihop två utbildningar inom området, till er. 

Målgrupp:

Jurister, handläggare inom arbetsmarknadsenheter och socialtjänst, politiker, beställare, upphandlare, näringslivskontor, hållbarhetsstrateger, sociala företag, idéburna organisationer, med flera. Båda arrangemangen är kostnadsfria. Länk skickas ut någon dag innan arrangemanget. 

Vid frågor: Kontakta Kerstin Angberg-Morgården, telefon 072-227 60 67 

Webbinarium: Sociala företag och reserverade upphandlingar 

Onsdag 29 september klockan 13.00-15.00 

Utbildningen tar upp hur du praktiskt arbetar med sociala krav, vad lagen säger, vad ett socialt företag är med mera. Vi kommer även att få träffa ett socialt företag från Dalarna, Kooperativet Arbetslivscentrum. Titta gärna på Nordanstigs film om sitt uppmärksammade arbete med sociala krav innan.

Föreläsare:

Mari Jonsson, kommunalråd i Borlänge, Karolina Gistö, Upphandlingscenter, Bengt Sundgren, Coompanion Dalarna, Susan Olsén, Kooperativet Arbetslivscentrum och Bente Sandström, chef på Arbetsmarknadsenheten/Flyktingenheten i Nordanstig och vinnare av Visa vägen-priset Årets Eldsjäl i region Jungfrukusten 2019 och. 

Anmäl dig senast den 24 september till sociala företag och reserverade upphandlingar.

Webbinarium: IOP, Idéburet offentligt partnerskap 

Fredag 1 oktober klockan 09.00-10.30 

Huvudföreläsare är Mathias Sylvan, upphandlingsjurist som är mycket insatt i frågorna kring IOP, vad som är möjligt att göra och hur det ska göras. Emilia Otterstam och Cecilia Berg berättar om Falu kommuns erfarenheter av IOP och Bengt Sundgren om hur Coompanion i Dalarna främjar utvecklingen av IOP.

Anmäl dig senast den 28 september till IOP, Idéburet offentligt partnerskap.

Medverkar under seminarierna gör bland andra: Mari Jonsson, Karolina Gistö, Bengt Sundgren, Bente Sandström, Susan Olsén, Mathias Sylvan, Emilia Otterstam och Cecilia Berg. 

Ladda ner som PDF

Varmt välkomna! 

Translate »

Hitta nya samarbeten eller partners!

Nu lanserar vi nya Kompanjoner.se

Nya affärsidéer – Företag som söker kompetens – Samverkan mellan företag
Annonsera helt kostnadsfritt!